Op welke punten wordt een koffer getest?

Een belangrijk issue is dat de koffers die verkocht worden ook daadwerkelijk zijn getest, bij de meeste koffer is dat wel zo, maar waar kijken ze dan naar? Er gebeurd een hoop met koffer als je op reis gaat, zodra je de koffer afgeeft gaat de koffer op de lopende band en wordt je koffer gesorteerd en controleert, dan wordt de koffer ingeladen en gaat dit niet altijd met een zachte hand. Eenmaal aangekomen op je bestemming wordt je koffer weer ingeladen en komt de koffer weer op de lopende band.

Je snapt nu wel dat je een stevige koffer nodig hebt.

Op welke punten wordt een koffer getest.

Allereerst de koffer ritsen. 

Een koffer heeft natuurlijk niet altijd een rits, maar als de koffer een rits heeft worden de pullers en ritsen getest. Een rits kan scheuren en een puller kan afbreken. De fabrikant testen het open en sluiten van de rits door gemiddeld 1000x heen en weer te gaan per productie.

De koffer wielen.

Wielen sluiten en wielen kunnen breken.  Dus ook de wielen worden door de fabrikant getest. Tegenwoordig zijn de wielen gemaakt van harde kunststoffen. De fabrikant test de koffer door tientallen kilometer te lopen om slijtage te testen.

Water.

Ook moet een koffer waterdicht zijn, dit is voor een nylon koffer niet altijd handig, de harde koffer testen ze door uren lang water erop te spuiten, bij het openen van de koffer moet er geen water in zitten.

De valtest.

Een koffer moet tegen een stootje kunnen, dat heb je in het begin van de pagina ook wel gelezen, fabrikanten doen hiervoor een val test per productie. Hieronder een video van de test die ze uitvoeren.

Handgrepen koffer.

De handgrepen van een koffer worden ook uitbundig getest. Ze pakken de koffer zodat de koffer goed zwaar is dan testen ze de koffer door de koffer aan een haak te hangen die een paar uur heen en weer gaat. Als de handgreep stevig is blijft de koffer handen, dit gebeurt ook per productie.

Dit zijn eigenlijk de 5 punten waarop een koffer wordt getest, in het filmpje zie je meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *