Wat is een TSA slot en waarom is het belangrijk dat je een TSA slot hebt.

Een TSA slot op een koffer kan je herkennen aan het onderstaande logo.

wat is een TSA slot?

TSA is een afkorting van Transport Security Administration. Het is een veiligheid organisatie van de Amerikaanse Homeland security, dat is opgericht na 9/11.  Als je naar Amerika vliegt kan het gebeuren dat je koffer wordt gecontroleerd door medewerkers van Transport Security Administration. Hiervoor moet je koffer worden geopend, als een medewerker van TSA de koffer niet open krijgt wordt het slot geforceerd en vind je je koffer terug met een kapot slot. Daarom is er een TSA slot in het leven geroepen. Als je een TSA slot op een koffer hebt en je koffer wordt gecontroleerd kunnen deze met een speciaal lopertje gewoon netje openen en weer op slot doen. Het slot beschadigd niet.

tsa slotenTSA-sloten kun je in alle soorten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, keycard sloten en kofferriemen. Tegenwoordig zie je het bijna op elke harde en zachte koffers, deze hebben een ingebouwd cijferslot met TSA. Bekijk hier alle harde koffers met TSA sloten.

Bekijk ook alle zachte koffers met TSA.

 

 

 

TSA cijferslot instellen.

Standaard staat een cijferslot altijd op 3x o.  Je kan zelf een code instellen. Hoe je dat moet doen kan per koffer verschillend zijn. Hieronder een video van de Samsonite aeris.

Ander slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *